INDY DONTJE

interview

In maart 2023 sprak ik Indy Dontje, een van dé race-talenten van Nederland. Hij rijdt endurance races in zware GT auto’s over de hele wereld. Veel mensen kennen hem vanwege de Kart Academy en/of ID Engines. Want zoals bij veel rijders op hoog niveau, begon het bij Indy in de karting. Hij vertelt exclusief aan Cas Karting hoe hij met zijn vader en broertje verslaafd werd aan karting, hoe hij tot wel 50 weekenden van huis was om te rijden, en waarom ook jij misschien de volgende keer wel tie-wraps op je stuur moet zetten om een betere rijder te worden…

HOE HET BEGON

Je bent al jong begonnen met karten…
Ja, ik was wel wat jonger dan dat jij was! Ik was zelf 8 of 9 jaar. Ik ben begonnen bij de kartbaan in Uitgeest, want ik kom uit de regio Alkmaar. Ik ben ook eens een jaar gestopt: ik reed wel mijn rondjes, maar ik vond het eigenlijk niet heel leuk! Na een jaar break was ik jarig en gingen we karten met mijn partijtje. Ik zei tegen mijn vader: ‘ik wil wel in een eigen kart rijden. Dan kan ik wat laten zien aan mijn vriendjes!’. Hij zei ‘Nee dat doen we niet, dan gaan we serieus rijden’. Dus toen ging ik wedstrijden rijden, het clubkampioenschap van Uitgeest. In het begin was ik nog niet zo snel en vond ik het nog niet super, maar uiteindelijk ben ik van de sport gaan houden. Met mijn vader raakten wij samen verslaafd aan de sport.
Je hebt tot je 18e gekart. Hoe heb je die 10 jaar ervaren? Je begon misschien niet snel, maar later heb je hele mooie resultaten op hoog niveau behaald
Voor mijn vader was het uiteindelijk zijn droom om met zijn eigen kinderen een kart team te hebben. Dat heeft hij werkelijkheid gemaakt. Samen met mijn broertje Milan hebben we Dobla Racing gehad. We begonnen op nationaal niveau, wat al supergaaf was. Snel gingen we naar Europees- en wereldniveau. We reden echt overal, zelfs in Amerika. Ik blijf karten altijd een mooi en super intens spelletje vinden. Het was heel gaaf om dat samen met mijn broertje te doen. En met een eigen team, vrachtwagen en monteurs: we waren als 1 grote familie op pad. We hebben zelfs een paar jaar gehad dat we 50 van de 52 weekenden aan het karten waren. Dat gaf wel aan hoe leuk wij het vonden!

KART ACADEMY EN ID ENGINES

Nu rijd je endurance races. Zit je nog wel eens in een kart?
Nee, heel weinig. Samen met mijn vader ben ik wel bezig met een kart team (KartAcademy) en een kart motor (ID Engines). Dat is een beetje ontstaan omdat we merkten dat de kinderen die naar de kartbaan in Lelystad kwamen, een beetje bleven hangen. Je wilt uiteindelijk dat ze doorstromen naar het NK en alles verder ontdekken. De meeste mensen hebben ook geen busje of aanhanger. We bedachten dat als wij het vervoer regelden, ondersteuning op technisch gebied en wat coaching voor de kinderen, dan kunnen ze zichzelf wel redden. Daarom zijn we het kart team gestart. De kart motor zijn we begonnen omdat we een gat zagen in de 4 takt markt. Mijn vader die is enorm fan van de kartsport, dat is echt zijn tweede liefde. Hij vindt het supergaaf om te doen en de sport een beetje in leven te houden, want anders gaat het al snel moeizamer in Nederland – wat natuurlijk een kleine markt is.
Ik heb een keer getest in de ID Engines senior op De Landsard. Wat een ervaring, die power en dat lage geluid…
Het is een supergave klasse. Wel is het is lastig om als klein merk je netwerk en distributie te regelen. ROTAX heeft bijvoorbeeld een wereldwijd dealernetwerk, wij natuurlijk niet. In Nederland gaat het merk wel heel goed. Je merkt alleen wel dat je in een markt zit waar budget altijd het thema is. Er zijn veel mensen die wel willen, maar die niet het geld of de kennis hebben. Ze huren dan ook geen monteur in en gaan het vooral zelf doen. Ze komen er dan achter dat de competitie erg sterk is. Er zijn er ook mensen die weinig trainen en die uiteindelijk afhaken. Als je niet echt het vuur hebt, is het lastig. We hebben aan de ene kant veel rijders, aan de andere kant is het lastig ze over de drempel te krijgen. We hebben er ook die dat wel doen en die rijden heel goed. Deels komen de rijders uit de kartscholen en natuurlijk de rijders vanuit huurkarts. ID Engines is bedoeld als budget vriendelijk, maar dat is voor iedereen een ander begrip. We proberen het zo goedkoop mogelijk neer te zetten. Dat heeft er wel toe geleid dat er sinds jaren nu meer dan 100 deelnemers zijn.

ELEKTRISCH RIJDEN

Is duurzaamheid een thema waar jullie over nadenken?
Het enige merk dat ik ken die er echt wat in wil doen is Porsche, in de kartsport en de autosport. Elektrische karts zijn bijvoorbeeld ook nog erg zwaar. Bij ID Engines kiezen we voor 4 takt. Dat is al onderhoudsvriendelijker en stiller dan 2 takt. Maar echt elektrisch hebben we nog niet over nagedacht. In de autosport wordt het nog niet echt gedragen en in de kartsport zie ik het ook nog niet echt: ik vind het een heel moeilijk thema binnen de sport.
Elektrische auto’s op straat zijn al flink op komst. Ik zag een video van jou in een Tesla waar je wel heel enthousiast over was!
Ik heb er wel gevoel voor, ik vind het wel ook leuk. Dit komt ook door mijn Rijvaardigheidscentrum Lelystad. Hier komen dit soort thema’s veel aan bod en daardoor ben je er ook veel meer mee bezig. Door die Tesla ben ik ook zuiniger gaan rijden. Vroeger had ik een Alfa Romeo en was het ‘tanken en gaan!’. Met de Tesla werd het een leuke uitdaging om bijvoorbeeld zonder remmen van Amsterdam naar Lelystad te rijden. Mijn auto daarna werd wel een diesel, omdat ik veel kilometers maak. Maar ik vind het nu wel belangrijk om zoveel mogelijk uit een tank te halen. Ik vind het moeilijk om vol voor elektrisch te gaan, dit omdat elektrisch rijden ook nog veel nadelen heeft.
Zie je er wel toekomst in, elektrisch karten?
Wij vinden vooral dat een kart geluid moet maken en best een beetje mag stinken. Maar ik ben voor ID Engines ook bij ROTAX geweest. Zij hebben zelf elektrische karts gebouwd en een hele grote indoor baan in Graz. Wat me toen heel erg opviel was dat de klanten echt super enthousiast waren! Ik dacht echt ‘Waarom?’. Ik vond het zelf stom gezoef. Het concept daar was net Mario-Kart: ze hadden een tunnel gemaakt met beamers. Voordat je de tunnel inreed zag je op het scherm een spelletje, bijvoorbeeld om over dingen op de baan heen te rijden en dan krijg je een boost. Zo zie ik ook elektrisch rijden: het is echt een andere benadering. Als de nieuwe generatie deze andere benadering meer aanspreekt, wie ben ik dan om daar over te oordelen.

TIPS OM BETER TE LEREN KARTEN

Wat heb jij geleerd uit de karting en meegenomen naar de autosport; wat pas je nog steeds toe, ook al rijd je in hele andere auto’s?
Je moet zo rustig mogelijk sturen! Alles wat je doet in het sturen reageert heel direct in een kart. Ik had vroeger twee sprietjes op het stuur, tie-wraps. Die zaten als ruitenwissers in de weg. Maar op die manier kon ik aan de beweging ervan zien of ik te wild aan het sturen was. In de autosport zie ik dit ook terug: als je bijvoorbeeld onderstuur hebt, kan je wel blijven sturen maar op een gegeven moment zit je op een dood punt. Je bent de band aan het verkloten, daar heb je niks aan. Bij een kart kan je ook je lichaam gebruiken (gewichtsverdeling), om de druk even goed op je kart te zetten om de bocht te maken, dat hielp altijd wel. Rijders die vroeger niet hebben gekart, missen dat gevoel. Als je mijn sturen ziet, is het echt de basis. Dat is een les op rijtechniek die ik heb geleerd in karting en die ik nog altijd gebruik in de autosport.
Wat zie jij anderen vaak fout doen in karting, wat moet je echt aanleren?

Sommige jongens kunnen echt niet remmen! Dat is bij karting en de autosport moeilijk. Je moet een bepaalde techniek toepassen. In Formule auto’s heb je geen ABS. Dan moet je wel maximum remvermogen hebben en naar de apex laat je je remdruk los. Je maakt een piek waardoor je de druk van de auto goed houdt. Ook bij 4 takt karting vinden rijders het remmen vaak moeilijk. Je ziet ook dat ze vaak rijden zonder grip aan de voorkant. Dan kunnen ze het wel de hele dag volhouden, maar dan zie je ze met onderstuur door de bochten heen gaan. Maar dat is helemaal niet snel want je glijdt weg over de voorkant en gaat dan dus minder snel door een bocht. Dat is wel comfortabel maar niet snel.

Mensen vroegen me wel eens of ik ze kon leren karten. Natuurlijk kan ik iemand de basis meegeven. Trainers leggen het vaak goed uit, maar het kwartje moet wel vallen. Dan ga je pas hard. Tot die tijd moet je geduld hebben en niet anderen de schuld geven. Je moet het gaan voelen. Als je in een lekker ritme komt dan ga je als een gek. Soms voel je het niet en dan weet je niet waar het aan ligt. Je moet dan je rust pakken, naar data kijken en vanaf daar verder gaan.

"IK BLIJF KARTEN ALTIJD EEN MOOI EN SUPER INTENS SPELLETJE VINDEN"

FITNESS

Raad jij het aan om je nek te trainen in karting? En wat train jij vooral in de sportschool?

Nee, ik heb er zelf nooit last van gehad. Ik ben ook pas in de sportschool gaan trainen toen ik Formule 3 of ADAC ging rijden. Ik reed gewoon veel, daar word je ook sterk van! Vergelijk het even met Nyck de Vries, die vorig jaar zijn Formule 1 debuut maakte in Monza. Hij was toen helemaal op, maar die jongen is mega fit. Het zijn spieren die je niet bewust kan trainen in een sportschool, al helemaal niet in die combinaties van bewegingen. Het is echt meters maken en door de zure appel heen bijten!

Bij endurance moet je wel lange tijd geconcentreerd zijn, dus je moet wel altijd blijven trainen. Een goede conditie is belangrijk. Je hoeft niet heel sterk te zijn. Ik doe wel krachttraining, maar niet zozeer zware gewichten maar wel meer herhalingen om te oefenen dat je spieren het langer volhouden en je niet zo snel uitgeput bent.