JOB VAN UITERT

Interview

Job van Uitert werd geboren in 1998 en heeft een indrukwekkende autosport carrière op zijn naam staan. Hij reed onder meer in het ADAC Formule 4 kampioenschap, de European Le Mans Series in LMP3 en LMP2 en het IMSA SportsCar Championship. Ook deed meerdere keren mee aan de beroemde 24 uur van Le Mans. Ik sprak hem eind 2022. Hij geeft exclusief voor Cas Karting zijn beste tips.

MIJN BELANGRIJKSTE TIP

Wat is je belangrijkste tip voor amateur karters om te verbeteren?

Je hebt twee soorten rijders: mensen die niet op hun exit uit bochten focussen en mensen die dat juist wel doen. De ene rijdt heel netjes en rustig een bocht in en komt er ook weer goed uit, de ander rijdt slordig en gaat de bocht veel te hard in. Dat voelt namelijk heel snel, maar dat is het niet omdat je bij de exit pas weer laat op het gas kan. De truc om de juiste balans te vinden door halverwege de bocht weer vol gas te gaan. Hoe minder vermogen je kart heeft, hoe eerder je in een bocht alweer naar vol gas gaat om je goede exit te hebben.

VERSNELLEN & AFREMMEN

Hoe ga jij om met je gas- en rempedaal?

Het is niet zo erg als je bij weinig vermogen snel weer vol gas geeft. Het is vooral je rem waar je mee moet doseren. Die is absoluut geen aan-/uit knop! Op een recht stuk kan je hard remmen, maar ga je eenmaal sturen dan moet de band ook grip hebben zodat je lateraal (zijwaarts) de grip kunt gebruiken. Je moet je eigenlijk richten op ofwel longitudinaal (in de lengterichting) grip gebruiken ofwel lateraal (zijwaarts). Als je dat gaat combineren moet je opletten dat de ene vorm ten koste gaat van de andere.

REGEN RIJDEN

We reden eens een endurance race met elkaar. In de stromende regen was je minimaal 5 seconden sneller dan iedereen. Hoe doe je dat?
Mensen zijn in de regen vaak bang dat je geen grip hebt, maar die moet je zelf creëren. Er zijn allerlei andere manieren om grip te vinden, zoals met je binnenste wielen over de kerbstones heen hangen. Kerbs zijn namelijk veel ruwer dan het gladde asfalt. Voel ook zelf goed waar de grip is. Soms loopt een baan af dus is het hoogste deel van de baan het droogste, soms is dat niet zo en dan is het zoeken welke kant het droogste is. Probeer buiten de rubber-lijn aan te remmen en die ook te vermijden in de bocht. Soms is de binnenbocht met rijden over een kerbstone sneller dan een buitenlijn rijden, want dan maar je meer meters. Je moet zelf afwegen wat goed voelt. Stuur ook heel netjes, zodat je geen onderstuur ervaart. Want bij onderstuur, stuurt de kart helemaal niet. Je moet er net tegen aan zitten. Ik heb liever dat de achterkant uitbreekt. Vaak zie je mensen met volledige stuuruitslag de bocht om proberen te gaan en dat is niet correct. Je kan beter heel voorzichtig sturen. Het is wel circuit afhankelijk en er is niet 1 set gouden regels voor. Het is echt vooral feeling. Kijk ook naar anderen tijdens het rijden en leer daarvan.

"Mensen zijn in de regen vaak bang dat je geen grip hebt, maar die moet je zelf creëren"

JEZELF VERBETEREN

Hoe leer en verbeter jij zelf nog je eigen rijden?
Je denkt heel vaak dat iets niet kan, totdat je ziet dat iemand anders het wel kan. Dan moet je gaan kijken hoe de ander dat doet. Er is voor niemand een magische coach die je beter kan maken, je moet het zelf gaan inzien. Een coach kan goed zijn, maar die moet altijd een hoger niveau hebben dan jijzelf of over data beschikken die je zelf niet hebt, bijvoorbeeld telemetrie. Bij huurkarten is dit type data eigenlijk nauwelijks beschikbaar.

FITNESS

Heb je ook sport- of fitness tips voor karting?

Voor karting zijn je onderarmen het belangrijkste om te trainen. Zorg dat je licht bent en niet te veel spieren hebt. En voor sommige rijders is het bij snelle karts nodig om hun nek te trainen.