Verslag extra pre season test

NIET GESPIND?!

Het leek wel dezelfde dag als een maand geleden: veel regen en motregen in de ochtend en een opdrogende baan in de middag. Maar mijn doel voor deze tweede en extra testdag was een heel andere dan de vorige keer. Toen was het wennen en leren, nu was het vertrouwen en snelheid. Waar ik de vorige keer nog best wat fouten maakte – wennen aan het enorme vermogen en de rem – wist ik dit keer beter wat te verwachten. Na mooie tips en adviezen op basis van mijn YouTube video, ging ik in de regen 2 seconden sneller dan mijn directe concurrent over de baan. Blij als een kind stapte ik uit, maar ik kreeg te horen dat men niet tevreden was: je bent niet gespind! En dus had ik de limiet nog niet echt opgezocht en dus zat er nog meer snelheid in de kart. Dat zijn nog eens adviezen! Tekenend voor de sportiviteit en gezellige sfeer. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen te leren over de karts en uit te kijken naar aankomend seizoen.

Ochtend: regen maar veel vertrouwen

De ochtend was nat en koud, dus zonder twijfel monteerden we regenbanden. De kart had een gloednieuwe schijfrem, een stoel helemaal op maat en een verlengd chassis dat mijn lange benen ook goed mee konden. Wat een service van Leo van Scuderia 24/7. Hij is nooit tevreden! Met een knipoog, dat wel. Ik ook niet trouwens, er kan altijd wat beter. Ook deze ochtend. Belangrijk om geen gekke dingen te doen in de lastige omstandigheden. Het vertrouwen groeide snel en juist bij een deels natte, deels droge baan voelde ik me helemaal goed: de kart met het flinke vermogen veel hoekiger sturen; recht zetten en vol op het gas. Het leunen op de regenbanden en temperatuur genereren ging stukken beter dan de eerste keer. In deze omstandigheden enorm genoten!

MIDDAG: SLICKS!

Na de lunch was opeens daar de roep: slicks! Dus toch namen we de gok om de banden te wisselen en die bleek zeker de juiste. De droge lijn werd breder en de hele middag bleef het, ondanks de dreigende luchten bij Eindhoven Airport, helemaal droog. Met wat mooie extra coaching van Ellis (Elysium Racing) kon ik nu echt vol vertrouwen door de bochten. Wel merkte ik al gauw hoe veel meer G-krachten een droge baan je bezorgt. Geen probleem, maar na enige tijd blijkt mijn nek dan toch mijn zwakke plek. Ondanks het nodige trainen thuis met een Gatherer System, heb ik hier echt huiswerk te doen. Wanneer we binnenkort volledig droge of hete dagen gaan meemaken, moet de nek echt sterker om geen concentratie te verliezen later op de dag.

It's a wrap - op naar de eerste race!

Genoten van een uiterst geslaagde tweede testdag: qua setup een flinke verbetering en qua vertrouwen een enorme stap. Waar ik straks sta tussen de competitie? Geen idee. Maar alles draait om leren en verbeteren. Maar de smile van vandaag blijf ik nog wel een weekje houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *