verslag pre season test

Doel van de dag

Op zondag 19 februari werd een testsessie georganiseerd vanuit de Electric Kart Series: ik maakte mijn eerste meters van het seizoen 2023! Ik kreeg mijn kart voor het seizoen toegewezen, deze werd zo goed mogelijk afgesteld qua zit- en stuurpositie, en mijn doel was helder: geen crashes en zo veel mogelijk meters maken! En uiteraard Artur (DM-racing) en Leo (Scuderia 24/7) ontmoeten, uitgebreid kennismaken met de kart en hun aanpak, en alvast dromen over het aanstaande seizoen. Ook was Geert Aben aanwezig met leerlingen van het HubVanDoorneCollege, die via een fantastisch lesprogramma praktijkervaring opdoen met technisch sleutelen aan deze karts. En kartvriend Leo (Covadis Racing) kwam kijken en support geven, en maakte bovendien de fantastische foto’s in dit verslag. Al met al een hele fijne sfeer om met elkaar te leren en te genieten van deze dag.

ervaring in de regen

Elektrisch karten is anders dan anders. De directe koppel en het enorme vermogen, officieel 25kw, is niet te vergelijken met welke kart dan ook. Ik was wat huiverig in de ochtend omdat de baan nog drijfnat was het het licht regende, want met dit vermogen op het asfalt zou clean rijden een hele opgave worden; zelfs met regenbanden! Dat bleek ook zo het geval. Ik wist rustig te starten en langzaam vertrouwen en snelheid op te bouwen. Mijn eerste heats kwam ik niet verder dan een 1:09, naar omstandigheden redelijk. Voor mij was het niet de rondetijd die telde, maar de afstelling van de kart, de zitpositie, en het wennen aan de kart. Duidelijk werd wel direct: wielspin was lastig te vermijden en hard remmen in een lijn die net niet helemaal recht was resulteerde direct in een spin. Maar, zonder de limiet over te gaan weet je ook niet waar die precies ligt…

De middag

Na enkele heats in de regen klaarde het rond het middag uur op. We monteerden slicks en konden de droge lijn langzaam breder zien worden. Het vertrouwen nam toe en dus ook de snelheid. Ik verbaasde me weer om de enorme acceleratie en de flinke G-krachten die je in doordraaiers te verduren krijgt. Er reden ook enkele benzine-karts, waaronder Rotax Max’. Het was bijzonder te merken dat hun acceleratie én topsnelheid echt wat lager ligt. Heerlijk om zonder motorgeluid zo’n andere bloedsnelle kart voorbij te rijden! 

Conclusie

Ik reed al met al 80 ronden deze dag en kwam tot een 51:8 als snelste ronde. Daarmee zat ik zo’n 2 seconden achter de toppers die op de zaterdag reden, jonger en lichter waren, en wekelijks in de kart te vinden zijn. Geen slecht startpunt. De belangrijkste conclusie van de dag was dat ik voel dat dit een fantastische keuze is geweest voor dit jaar: een nieuwe uitdaging, met nieuwe techniek, nieuwe mensen en overal positieve energie. Het wordt een leerjaar met zo min mogelijk fouten maken, alles leren en continu verbeteren. Ik kan niet wachten om volgende maand aan de start van de eerste race te verschijnen in Amay, België. Ik heb dan voor mijn partners dan nog wat bijzondere verassingen in petto, dus houd deze pagina in de gaten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *